Wonderful experience: excellent food, excellent presentation and top quality ingredients. In starred restaurants, small portions are expected and a suffocating atmosphere was the opposite. Generous portions, amazing entrees and abundant desserts! I found the environment familiar. Very very attentive and friendly service. Good job, everyone . The desserts really left me stunned: warm staple, amazing lemon delight, delicious Santarosa
Daria Poles
.
05 Aprile 2024
10,0
What to say?
Two words
Unique experience... I will carry it with me forever
THANK YOU
Ricky Frizzarin
.
04 Aprile 2024
10,0
We went for lunch on Easter Monday and had an experience to remember. Well-balanced dishes, real flavors and excellent raw materials. Attentive and kind service. Warm and enveloping atmosphere, pleasant and refined dessert moments. Price more than correct for everything offered. Compliments to the Chef and all the staff.
L. Bit
.
01 Aprile 2024
10,0
Nice dinner, but not Michelin star.
We had the opportunity to taste various courses on the menu by choosing the "The Menu Game" option, where you had free choice by selecting a certain number of courses from the menu as a whole.
Expectations were high, but we found a simple cuisine devoid of emotion and balance, in detail:
-We started with a bang with some delicious, well-prepared appetizers (raising the bar of expectations)
-to then follow with Spaghettini friarielli, garum and Nduja: good, but there were only the friarielli, other ingredients not reaching the taste
-continued Rice, Potatoes and Artichokes, Anchovy Pesto, Black Truffle: many strong unbalanced flavors that fought with each other, as well as being quite heavy as a dish. Another gem was that the waiter presented the dish to us as "Pasta, Potatoes..." instead of "Rice"
- continues Roast monkfish, broad bean purée, rocket pesto: monkfish? Salty! Arugula Pesto? Not warned…
- followed by grilled chianina rump without grill, Schiitake mushrooms, potatoes and artichokes:
This ending is good in its simplicity, but the mushrooms…. Maybe they salted them twice…
Finally, dessert arrived!
Which lived up to expectations, nothing to say:
Santa Rosa broken down and recomposed, delicate, well balanced and a beautiful play of textures
Apple and salted caramel tart, well made, balanced in flavours, very pleasant
And finally Happy Ending with the hot staple, it melted in your mouth, spectacular!
Summing up, we ate well but there were many errors or perhaps unforeseen events that you don't expect from a Michelin star...we left full, yes, but a little disappointed
Alessia La Torre
.
27 Marzo 2024
6,0
We are having dinner at chef Peppe Guida's Osteria Nonna Rosa, we are eating very well, everything is excellent and everything is a professional experience
Alessandro Ricco
.
09 Marzo 2024
10,0
Location accogliente , personale gentile e attento , cucina spettacolare … sapori genuini … ampia carta dei vini . Una conferma alle alte aspettative che avevamo . Complimenti a tutti
O1104VX
.
27 Febbraio 2024
10,0
An experience that I highly recommend; tradition marries with creativity giving an excellent mix!!!
Beatrice De Marco
.
17 Febbraio 2024
10,0
Sapori e piatti spettacolari. Sempre più convinto che Peppe Guida meriti pienamente di essere nell'olimpo della cucina italiana. Servizio e location al top.
Angelo Castellano
.
19 Gennaio 2024
10,0
Era da tempo che desideravamo andare all’antica osteria di nonna rosa di Peppe guida. Siamo tre amiche che vivono in posti diversi dell’Italia ed è stata un’impresa far allineare i pianeti per organizzare questa giornata a Vico equense in occasione delle feste natalizie, quindi le aspettative erano molto alte. Siamo arrivate a Vico equense con i mezzi pubblici in una giornata di pioggia, dunque primo suggerimento per chi non è in macchina, meglio cercare di procurarsela una macchina per andare, visto che in bassa stagione non si trovano taxi nè esiste un servizio navetta e salire a piedi con la pioggia non è proprio il massimo.
Diciamo che come giudizio overall si è mangiato bene, ma sicuramente non da stellato, per una serie di motivi che riporto di seguito:
- abbiamo chiesto tre menù degustazione “Peppe fai tu”, pensando di essere sorprese con qualche fuori menù e invece guardandoci intorno sembrava di essere ad un matrimonio, a tutti i tavoli arrivavano le stesse portate
- nonostante avessimo precisato che c’era una persona vegetariana, tra le entrée è arrivata una pallina di riso contenente del lardo. Ci sta l’errore, non è un problema che capiti, però una volta chiesto se per caso la pallina di riso contenesse della carne, il cameriere ha risposto con incertezza di non saperlo ed ha detto che avrebbe chiesto in cucina. Non abbiamo più ricevuto riscontri fino a quando non abbiamo chiesto nuovamente e ci è stato risposto dallo stesso cameriere che effettivamente conteneva della carne.
- una preponderanza di tartufo inaspettata: nemmeno ad Alba ne abbiamo trovato così di frequente nei piatti
- chiudendo il cerchio, vista la pioggia avevamo chiesto di chiamare un taxi, siamo state invitate a scendere a piedi sotto la pioggia. Anche qui, sarebbe forse carino organizzarsi anche con dei servizi taxi privati in situazioni del genere
In sintesi, cucina buona ma non da lasciare senza fiato.
Mancanza di attenzioni, più o meno piccole, che ci si aspetta da un ristorante stellato che dovrebbe essere una coccola per chi decide di andarci. Non tutti i clienti ci vanno per seguire mode e postare foto sui social. C’è anche chi ci va per fare un’esperienza culinaria diversa dal solito. Siamo andate via con un po’ di amaro in bocca.
Dorotea Scala
.
09 Gennaio 2024
6,0
Locale accogliente, personale professionale attento, l'unica pecca e' che i commensali devono scegliete tutti lo stesso menu'. Un po' limitante
Rita L
.
08 Novembre 2023
8,0